Marcipnos gymlcskenyr
Hozzvalk:
15 dkg liszt,20 dkg cukor,4 tojs,5 dkg mazsola,5 dkg datolya,5 dkg aszalt fge,5 dkg narancshj s citromhj,5 dkg aszalt meggy,5 dkg mandula,5 dkg mogyor,5 dkg aszalt srgabarack,3 evkanl rum.
Dszts:20 dkg baracklekvr,30 dkg fehr marcipn,kevs porcukor,aszalt cseresznye.
Elkszts:
Az aszalt gymlcsket felaprtjuk,A magokat egyben hagyjuk,vagy nagyondurvra vgjuk.Az egsz tojsokat a cukorral s a rummal j habosra keverjk.Beleforgatjuk a lisztet,az apr aszalt gymlcsket,a mandult s a mogyort.Egy zgerinc formt vajjal kikennk,lisztezzk,s belesimtjuk a tsztt.180 fokra elmelegtett stben stjk 10 percig,majd 160 fokra mrskelve a hfokot kb. 1 ra alatt megstjk.Ha ksz,kibortjuk a formbl,s hagyjuk kihlni.
A lekvrt kevs meleg vz hozzadsval simra turmixoljuk,megkenjk vele a kihlt gymlcskenyeret.A marcipnt porcukorral meghintett deszkn akkorra nyjtjuk,hogy be tudjuk burkolni vele a kenyeret.Terejt aprra vgott aszalt cseresznyvel megszrjuk.Vastagabb szeletekre vgva tlaljuk.

|