Fcn farok 
  
Hozzvalk: 
Tszthoz: 
6 evkanl mz,2 evkanl zsr,6 evkanl tej,1 tojs,22 dkg cukor,70 dkg liszt,1 egsz szalakli. 
Krmhez: 
0,5 l tej,6 evkanl rtesliszt,25 dkg porcukor,25 dkg margarin,1 citrom leve.Srgabarack lekvr 
Tetejhez: 
1 tojs fehrje,10 dkg porcukor,1 kvskanl kaka. 
  
Elkszts: 
Tszta: 
A mzet,zsrt,tejet,tojst,cukrot felolvasztjuk,hozzadjuk a lisztet,szalaklit s sszegyrjuk.4 rszre osztjuk s 4 lapot stnk. 
Krm: 
A rteslisztet 10 dkg porcukorral,tejjel srre fzzk.A margarint 15 dkg porcukorral,a citrom levvel habosra keverjk,majd ha a pp kihlt sszekeverjk a kettt.                                                                                   
Lerakjuk az els lapot,rkenjk a krm felt,msodik lapot rtesszk,erre srgabarack lekvrt kennk,erre a harmadik lap,r krm msik fele,s vgl az utols lap. 
Teteje: 
A tojs fehrjt porcukorral gz fltt habosra keverjk.Kakat pici vzzel sszekeverjk,tetejre csorgatjuk,villval maghzkodjuk,mrvnyos lesz a teteje. 
Ezt a stemny n most tortaknt ksztettem el.Ugyanazzal a mennyisggel kszltek a tortalapok,mint a stemnynl,csak 8 lapot stttem.A krmet pedig 1,5-szeres adaggal fztem.Az sszelltsa ugyangy trtnik,mint stiknt.Lap,krm,lap,lekvr gy rtegezve s a tetejn az utols lap. 
  
  
 | 
nagyon jok a receptek csak sajnlom h kp nincs (nagyon)soknl