Pulykamell papriks ntettel
Hozzvalk:
70 dkg pulykamell,10 dkg kockzott bacon,2 darab srga hs paprika,1 kisebb zld hs paprika,1 kisebb piros hs paprika,20 dkg sampinyon gomba,1 nagy fej hagyma,2 gerezd fokhagyma,1 kis pohr tejfl,5 dkg vaj,fl liter marhahsleves /kockbl/,kevs olaj,s,rlt bors,petrezselyem.
Elkszts:
A paprikkat flbevgjuk,kimagozzuk,s az egyik srga paprikt,a piros s zld paprikt cskokra vgjuk.A msik srga paprikt is cskokra vgjuk,s 5 percig fzzk,leszrjk,s 2 evkanl vajon megpirtjuk.A fokhagymt felaprtjuk,hozzadjuk a srga paprikhoz.Szzuk,borsozzuk,s hozzntjk a levest,sszeforraljuk,majd ppestjk,simra keverjk a tejfllel.Gombt megtiszttjuk,szeletekre,a hagymt nagyobb darabokra vgjuk.A pulykamellet vkony cskokra vgjuk,szzuk,borsozzuk,kevs olajon a bacont kiolvasztjuk,hst vilgosbarnra pirtjuk,hozzadjuk a felszeletelt gombt,hagymt,zsrjra proljuk,s az elksztett paprikapppel s a cskokra vgott srga,zld s piros hs paprikval sszeforraljuk.Tlalskor petrezselyemmel dsztjk.


|