Bejgli,ahogy anyukm kszti 
  
Hozzvalk: 
Tszthoz: 
1 kg liszt,25 dkg margarin,1 dl tej,4 dkg leszt,2 tojs srgja,1 citrom reszelt hja,10 dkg porcukor,tejfl. 
Tltelkhez: 
80 dkg di vagy mk,zls szerinti citromhj,vanliscukor,kristlycukor,mazsola,1-2 evkanl tej. 
Kenshez: tojs. 
Elkszts:  
Tszta: 
Lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.Tejet kevs porcukorral felmelegtnk,az lesztt felfuttatjuk benne,majd a lisztes margarinhoz adjuk,Tojsok srgjval,reszelt citromhjjal,porcukorral,s annyi tejfllel,hogy kelttszta- kemnysg tsztt kapunk,sszegyrjuk.A tsztt 4 rszre vesszk.Elksztjk a tltelket. 
Tltelk: 
1 bejglihez 20 dkg darlt dit vagy darlt mkot szmtunk,amit sszekevernk citromhjjal,vanlicukorral,kristlycukorral s 1-2 evkanl tejjel /csak annyi kell bele,hogy morzsalkos legyen/.Kicsit fel is melegthetjk,s lehtjk.Majd beletesszk a mazsolt s sszekeverjk. 
A tsztkat tglalap alakra s kb. 0,5 cm vastagra nyjtjuk,a tltelket elsimtjuk a tsztn,feltekerjk,tetejt megkenjk felvert tojssal.1 rt pihentetjk,de legjobb,ha elz este elksztjk,msnap reggel ismt megkenjk tojssal s stjk. 
  
 |