Krumplis-teperts pogcsa
Hozzvalk:
1 kg liszt ,5 dkg leszt ,2 dl tej,1 evkanl cukor,1 tojs,1 kis pohr tejfl,1 evkanl libazsr /sertszsr is j/ ,30 dkg tepert /vagdalva vagy darlva/, 5 db kzepes,hjban ftt krumpli,3 kiskanl s.
Elkszts:
Az lesztt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.Tepertt aprra sszevagdaljuk,vagy ledarljuk.Krumplit hjban megfzzk,ha mr puha megpucoljuk,s krumplinyomn tnyomjuk.A lisztet elmorzsoljuk a zsrral,hozzadjuk az leszts tejet,tejflt,st,az tnyomott krumplit,s az sszedarabolt vagy ledarlt tepertt.sszegyrjuk,alaposan sszedolgozzuk.A tsztt kb. 1 cm vastagra tglalap alakra kinyjtjuk,s kt oldalt egymsra behajtjuk,majd ismt egymsra hajtjuk a kt felt.Fl rt pihentetjk,majd ezt a hajtogatst mg hromszor megismteljk,fl-fl rt pihentetjk a tsztt.Vgl ujjnyi vastagsgra kinyjtjuk,tetejt felvert tojssal bekenjk,srn kocksra bevagdaljuk, s nem tl nagy pogcsaszaggatval kiszaggatjuk.A stt 180 fokra elmelegtjk,s kb. 20 percig stjk.

A tsztt kinyjtjuk.

Egyik felt felhajtjuk.

Rhajtjuk a msik felt.

Majd az egyik felt rhajtjuk.

Msikat is,s ezt 3.szor megismteljk.

Utols hajtogats utn kinyjtjuk,megkenjk tojssal,tetejt bevagdossuk,s szaggatjuk.

Tepsibe tesszk,s megstjk


|