Sonkakrmes croissant
Hozzvalk:
1 cs. leveles tszta,1 doboz darlt sonkakonzerv,1 kis fej hagyma aprra vgva,1 gerezd fokhagyma,egy kicsi paradicsom szsz, (1-2 nagyobb paradicsombl),kakukkf, bors,1 db tojs,reszelt sajt.
Elkszts:
A tsztt kinyjtom akkorra, mint az nyencvarzs s az aprbb croissant formra teszem. Nyjtval tgrgetem, hogy a tszta elvgdjon. A forma kzepn a tsztt megkenem felvert tojssal, hogy a feltekers utn ne essen szt.
A forma kis bemlyedsbe teszem a sonkakrmet: ehhez a doboz darlt sonkt villval sszenyomkodom,
hozzadom az elzleg Gyngyszemben megprolt, aprra vgott hagymt, fokhagymt, a villval sszenyomkodott, hmozott paradicsomot, (ezt lehet konzervvel, vagy ketchuppal helyettesteni) zestem borssal, kakukkfvel.
Tlts utn a croissant-ot feltekerem, szlt kiss benyomkodom. Tepsibe teszem, szilikon stlapra, s tetejt
tojssal megkenem, reszelt sajtot teszek r.
Elmelegtett stben, 200 fokon 15-20 perc alatt pirosra stm.

|