Barackos rcsos
Hozzvalk:
40 dkg liszt,15 dkg porcukor,1 csomag stpor,1 tojs,kb. 2 evkanl tejfl,25 dkg margarin,5-6 szem barack,baracklekvr,zsemlemorzsa.
Elkszts:
A lisztet cukorral,stporral s a mnargarinnal elmorzsoljuk,hozzadjuk a tojst,s annyi tejflt,hogy nyjthat tsztt kapjunk.Jl kidolguzzuk a tsztt,s 1/3,2/3 rszre vesszk.Margarinnal kikent,lisztezett tepsibe nyjtjuk a nagyobb darab tsztt,villval megszurkljuk,zsemlemorzsval megszrjuk.A barackokat megpucoljuk,szeleteljk,s sorba a nyjtott tsztra rakjuk.Megkenjk baracklekvrral.A megmaradt tsztbl rcsot ksztnk a tetejre.Elmelegtett stben 170 fokon kb.30 perc alatt kszre stjk.

Tsztt tepsibe nyjtjuk,villval megszurkljuk,morzsval megszrjuk,s rrakjuk a szeletelt barackot.

Lekvrral megkenjk.

Rcsot ksztnk a tetejre s megstjk.

|
Szia,
nagyon tetszik a barackos rcsos receptje, azt szeretnm krdezni, hogy a menniysgek egy rendes nagy gztepsihez valk, vagy a kicsi tepsihez?
kszi