Foszls fonott kalcs
Hozzvalk:
50 dkg rtesliszt,9 dkg kristlycukor,5 dkg vaj,2 tojs,3 dkg leszt 1,25 dl tej,1 csomag vanliscukor,1/2 teskanl s,1 citrom reszelt hja,szrshoz porcukor./5 dkg mazsola/
Elkszts:
Az lesztt kevs cukros tejben felfuttatjuk.Lisztet a cukorral,vanliscukorral,sval sszekeverjk.Tejbe beletesszk a vajat,s meglangytjuk,elolvasztjuk benne a vajat,majd a liszthez adjuk.Hozzadjuk a felfuttatott lesztt s a tojsok srgjt,citromhjat,/mazsolt is tehetnk bele/ majd jl kidolgozzuk,hogy ne ragadjon.Meleg helyen letakarva dupljra kelesztjk.Majd 2/3 s 1/3 rszre vesszk,s egy hosszabb,s rvidebb rudat sodrunk belle,gy hogy a hossz ktszerese legyen a rvidebbnek.Letesszk a hossz rudat,kzepnl merlegesen a rvidet,s befonjuk,30 percig hagyjuk mg kelni.Kzben stt 180 fokra elmelegtjk,s rvid ideig stjk,majd felkapcsoljuk 210 fokra tetejt megkenjk tojsfehrjvel /amit tbbszr ismtelnk/ .Kb 40 perc alatt aranysznre stjk.A kihlt koszort porcukorral megszrjuk.
Gyermekem segtett kivenni.


n ilyen formban stm:


|