Lajcsi szelet
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg vaj,15 dkg porcukor,2 tojás,2 evőkanál méz,2 evőkanál kakaó,2 mokkáskanál szódabikarbóna,40 dkg liszt.
Krém:
1 csomag eper ízű pudingpor,1 csomag vaníliás pudingpor,3-3 dl tej,20 dkg margarin,20 dkg porcukor.
Teteje:
4 evőkanál víz,15 dkg porcukor,3 evőkanál kakaó,5 dkg vaj.
Elkészítés:
Tészta:
Tojást,vajat,porcukrot,mézet,kakaót,szódabikarbónát gőz felett jól összemelegítjük,ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet.Összegyúrjuk,3 lapot sütünk.
Krém:
Mindegyik pudingport külön-külön 3-3 dl tejben sűrűre főzzük.Margarint a porcukorral habosra keverjük.Megfelezzük,és felét a kihűlt epres,másik felét a vaníliás pudinghoz keverjük.
Összeállítás:
Alsó lapra kenjük az vaníliás,középső lapra a epres krémet,és rátesszük a harmadik lapot.
Teteje:
Porcukrot,kakaót,vizet,vajat összeolvasztjuk,és a felső lapra simítjuk.
|