Mézes krémes
Hozzávalók:
Tészta:
21 dkg méz,6 dkg kristálycukor,3 dkg vaj,2 tojás,44 dkg liszt,7 g szódabikarbóna.
Krém:
5 dl tej,7,5 dkg liszt,20 dkg vaj,20 dkg porcukor,1 csomag vaníliáscukor.
Elkészítés:
Tészta:
Lisztet a vajjal,cukorral,szódabikarbónával összemorzsoljuk,hozzáadjuk a mézet,és a felvert tojásokat.Összedolgozzuk,4 felé osztjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.Majd vékonyra nyújtjuk,és 160 fokon aranybarnára sütjük.
Krém:
Lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük,a maradék tejet felforraljuk,ha felforrt beleöntjük a lisztes keveréket,sűrűre főzzük.Hagyjuk kihűlni.Vajat a porcukrorral,vaníliáscukorral habosra keverjük,kicsinyenként összedolgozzuk a főzött krémmel.
A lapokat megtöltjük a krémmel,tetejére már nem kenünk krémet.Hűtőbe tesszük,másnap porcukorral meghintjük a tetejét és szeleteljük.
|