Hsos korongok
Hozzvalk:
Tszthoz:
30 dkg liszt,2,5 dkg leszt,2,5 dl tej,1 teskanl cukor,csipet s,2 evkanl olaj.
Tltelkhez:
1 nagy fej vrshagyma,kevs olaj,40 dkg darlt pulykahs,s,15 dkg reszelt sajt,zls szerint rlt bors,rlt pirospaprika.
Elkszts:
Tszta:
Kevs tejet meglangytunk a cukorral,majd felfutattjuk benne az lesztt.A lisztet a felfutatott lesztvel,maradk tejjel,sval,olajjal elkeverjk,s robotgp dagaszt spirljval sima tsztv dagasztjuk.Letakarva,meleg helyen 40 percig kelni hagyjuk.
A megkelt tsztt kzzel mg egyszer tgyrjuk,kb. 2-3 mm vkonyra nyjtjuk,majd 10 cm tmrj pogcsaszaggatval kiszaggatjuk.
Tltelk:
A hagymt megtiszttjuk,aprra vgjuk,olajon megpirtjuk,hozzadjuk a darlt hst s megproljuk.zls szerint sval,borssal,paprikval fszerezzk.Hagyjuk kihlni,majd hozzkevernk 10 dkg reszelt sajtot.
Tepsit stpaprral kibleljk.A tsztakorongokat tepsibe rakjuk,s mindegyik kzepre 1-1 adag hsos tltelket rakunk,majd a tszta szleit felhajtjuk,kicsit sszenyomkodjuk annyira,hogy a tltelk ne folyjon ki.Tetejket megszrjuk reszelt sajttal,s elmelegtett stben 170 fokon megstjk.


|