Boszorkány ujjak
Hozzávalók:
40 dkg liszt,20 dkg margarin,20 dkg porcukor,csipet só,20 dkg darált dió,2 tojás,1 citrom reszelt héja,2 csomag vaníliáscukor,1 csomag sütőpor.
10 dkg egész mandula,1 tojás sárgája,3 dkg ét tortabevonó csokoládé,olaj,piros lekvár.
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral és a margarinnal,csipet sóval összemorzsoljuk,hozzáadjuk a 2 tojást,darált diót,citrom reszelt héját,vaníliáscukrot,sütőport és tésztává gyúrom.Fél órát hagyjuk pihenni,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és újjnyi szélescsíkokra vágjuk.Úgy formázzuk,mintha nudlit készítenénk,de 10 cm-es darabokra tépjük,mint az ujjunk hossza.Késsel formázzuk az ujjperceket,köröm helyére pedig egy fél mandulát nyomunk.Tojássárgával megkenjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.Sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.Majd az ujjak végét piros színű lekvárban mártjuk,másik végéről levesszük a mandulát,és lekvárral visszaragasztom a mandulakörmöt.A csokit 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk,és egy kis ecsettel a mandulakörmöt kifestem vele.
Ezt a receptet én a NLC-Fórum Sütik-képekkel oldalán láttam.
|
Hát, ha valakinek van gusztusa ezeket megenni......