Sacher muffin
Hozzvalk:
10 dkg tcsoki,10 dkg vaj,15 dkg liszt,1 teskanl stpor,csipet s,2 tojs,15 dkg porcukor,10 dkg baracklekvr.
Teteje:
3 evkanl baracklekvr,10 dkg tcsoki,2 dkg vaj,5 dkg fehrcsoki,1 evkanl tejszn.
Elkszts:
A stt 175 C-ra elmelegtjk,a muffinstt muffinpaprral kibleljk. A darabokra trt csokit vajjal egytt gz felett megolvasztjuk,kihtjk.Habosra keverjk a tojsokat a cukorral,majd hozzdolgozzuk a vajjal sszeolvasztott csokit s a baracklekvrt.A lisztet stporral sszekeverjk,hozzkeverjk a tszthoz.A tsztt egyenletesen elosztjuk a muffinstben,s 25 perc alatt megstjk.
Teteje:
A kihlt muffinokat megkenjk baracklekvrral.A csokimzhoz gz felett megolvasztjuk a darabokra trt tcsokit a vajjal, s amikor langyosra hlt, megkenjk vele a muffinok tetejt. A fehrcsokit a tejsznnel gz felett megolvasztom, s vkony cskokat csurgatok belle a stik tetejre. A ksz muffinokat rvid idre htbe tesszk, hogy a csokimz megdermedjen.12 db lesz belle.
|