Kata szelet
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,25 dkg margarin,15 dkg porcukor,2 tojás sárgája,1 csomag sütőpor.
Krém:
1 lap összemorzsolva,1 csésze forró tej,0,5 dl rum,10 dkg vaj,2 kávésksnál kakaó,ízlés szerinti cukor.
Teteje:
3 tojás fehérje,30 dkg porcukor,csokidara.
Elkészítés:
Tészta:
Margarint a liszttel,porcukorral,sütőporral összemorzsoljuk,hozzáadjuk a tojásokat,és összegyúrjuk.3 lapot sütünk.
Krém:
Egyik lapot összemorzsoljuk,leöntjük a forró tejjel,hozzáadjuk a rumot,Vajat kakaóval és az ízlés szerinti porcukorral habosra keverjük,és a kettőt összekeverjük.Két lap közé kenjük.
Teteje:
Tojások fehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük,és a tésztára kenjük,csokidarával megszórjuk.
|