Diós - kakaós tortácskák
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt,5 dkg élesztő,2 tojás sárgája,2 dl tej,csipetnyi só,10 dkg kristálycukor.
Töltelékhez:
25 dkg margarin,25 dkg darált dió,5 dkg kakaó,ízlés szerint porcukor.
Kenéshez: 1 db tojás
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk.A lisztet,cukrot,sót szárazon összekeverjük,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,tojások sárgáját, langyos tejet,és jól összedolgozzuk a tésztát.Ha szükséges még adunk hozzá langyos tejet.Cipót formálunk belőle,és duplájára kelesztjük a tésztát.
Töltelék:
A margarint felolvasztjuk,a diót és a kakaót is összekeverjük a porcukorral,és a felolvasztott margarin felét a dióhoz,másik felét a kakaóhoz keverjük.
A megkelt tésztát két cipóra osztjuk,az egyiket vékonyra kinyújtjuk,és a hosszabbik oldalának egyik felét a diós,másikat kakaós töltelékkel megkenjük.Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük a közepéig,majd a másik oldalról is elvégezzük ugyanezt.Majd a tészta másik felét is elkészítjük ugyanígy.Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk,és úgy tesszük sütőpapírral bélelt tepsibe,hogy a feltekert fele legyen alul.Teterjét megkenjük felvert tojással,és amikor újra megkelt a tészta 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A tésztát kinyújtjuk,és megkenjük diós és kakaós töltelékkel.
Feltekerjük előszőr az egyik feléről majd a másikról is.
Kb. 10 cm-es darabokra vágjuk,és tepsibe tesszük,megkenjük tojással.
Végül ha duplájára kelt megsütjük.
|
Szia Évi! megcsináltam isteni finom lett, köszi hogy feltetted a recit. szép estét puszillak Vica