Citromos szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,5 dkg margarin,3 evőkanál porcukor,1 tojás,fél csomag szalalkáli 1 dl langyos tejbe felfuttatva.
Krémhez:
20 dkg margarin,20 dkg porcukor,5 dl tej,2 csomag vaníliás puding,1 citrom.
Mázhoz:
1 tojásfehérje,12 dkg porcukor,1 evőkanál citrom leve.
Elkészítés:
Tészta:
Lisztet a cukorral szárazon összekeverjük,elmorzsoljuk benne a margarint,majd a tojást,és a felfuttatott szalalkálit hozzáadjuk és összegyúrjuk.3 lapot sütünk belőle.
Krém:
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük,ameddig hűl,a margarint a porcukorral habosra keverjük,végül a kettőt összeöntjük,a citrom héját belereszeljük,levét belefacsarjuk és jó habosra keverjük a krémet.A lapokat a krémmel megtöltjük,tetejére fehér mázat teszünk.
Máz:
A tojásfehérjét a porcukorral citromlével jó habosra keverjük,és a sütemény tetejére kenjük.Hagyjuk kicsit száradni,és megszórjuk színes cukorkával.
Hagyjuk 1 napot állni,hogy a lapok megpuhuljanak.Másnap szeleteljük.
|
Még sosem használtam szalalkálit ezért szeretném megkérdeezni, hogy hogy érted azt hogy felfutttni???? ˇUgy mint az élesztöt?
Szia Ildikó !Igen,a szalalkáli is felfut,mint az élesztő.