Trs szelet 
  
Hozzvalk: 
Tszta: 
7 tojs,4 tojs srgja,15 dkg liszt,15 dkg cukor,fl citrom reszelt hja,csipet s.                                                                                                   
Porcukor. 
Tltelk: 
25 dkg tr,15 dkg porcukor,2,5 dkg zselatin,vagy 8 zselatinlap,csipet s,fl citrom reszelt hja s leve,5 dl tejszn.      
Teteje: 
Porcukor,vanliscukor,kaka. 
  
Elkszts: 
Tszta: 
Tojsokat,tojssrgkat gz felett krmesre keverjk a cukorral,citromhjjal,csipet sval,vanliscukorral.Gzrl levve addig keverjk,mg kihl.Belekeverjk a lisztet,majd stpaprral blelt tepsibe simtjuk,s 200 fokra elmelegtett stben stjk.Ha megslt porcukrozzuk a tetejt,Letakarjuk stpaprral,s kifordtjuk a tepsibl,ha teljesen kihlt,lehzzuk rla a stpaprt,s keresztben kett vgjuk. 
Tltelk: 
Zselatint hideg vzbe ztatjuk,Tejsznt felverjk,hidegre tesszk.Trt a porcukorral,csipet sval,vanlis cukorral,citromhjjal,s lvel jl kikeverjk.Zselatint kinyomkodjuk,felmelegtjk,trs masszt elkeverjk a tejsznnel,zselatinnal.Tszta egyik felt megkenjk a krmmel.Tszta msik felt egyforma darabokra vgjuk,s a krmre tesszk.Majd 30 percre hidegre tesszk.Felszeleteljk a stemnyt,s a felre porcukrot,msik felre vanlis cukorral sszekevert kakat szrunk.  
 |