Ischler
Hozzávalók:
20 dkg liszt,10 dkg dió,15 dkg vaj,5 dkg porcukor,1 citrom reszelt héja,1 csomag sütőpor,1 evőkanál sütőrum.
Elkészítés:
Lisztet a porcukorral,vajjal összemorzsoljuk,hozzáadjuk a sütőport,darált diót,reszelt citromhéjat,és a rumot.Összegyúrjuk,0,5 cm vastagra kinyújtjuk szaggatjuk,sütjük.Lekvárral összeragasztgatjuk,és csokival bevonjuk.
Én így készítem a csokit rá:20 dkg ét tortabevonó csokit,6 evőkanál étolajjal,5 dkg vajjal felolvasztok.Tetejét kókusszal vagy színes díszítő cukorral szórom meg.
|
milyen gyorsan dermed meg a csoki rajta és hol pihenteted,hütőbe vagy csak kint szobahőmérségleten?