Gesztenye kocka 
  
  
  
Hozzvalk: 
  
Tszta: 
  
2 csomag gesztenyemassza,25 dkg darlt hztartsi keksz,15 dkg margarin,15 dkg porcukor,zls szerint rum. 
  
Krm: 
 
3 csomag vanlis pudingpor,9 dl tej,25 dkg rma,25 dkg porcukor. 
 
Teteje: 
  
5 dl hulala tejszn,/2 csomag habfix,de ez elhagyhat,mert a Hulala tejszn nem esik ssze,napokig szp marad/. 
  
Valamint 2-3 csomag babapiskta,rumos kv,dsztshez reszelt csoki. 
  
Elkszts: 
  
Tszta: 
  
A kekszet a margarinnal s a porcukorral sszemorzsoljuk,hozzadjuk a gesztenyemasszt,rumot,s jl sszedolgozzuk.Egy 35cm x 23cm-es tepsit megszrunk darlt keksszel,s belemyomkodjuk a tsztt,elsimtjuk. 
  
Krm: 
  
Pudingport a tejjel j kemnyre fzzk,Margarint a porcukorral habosra keverjk.Ha a puding kihlt a kt krmet sszekeverjk. 
  
A krm felt rkenjk a tsztra.Babapisktt rumos kvba mrtjuk,krm tetejre rakjuk,a maradk krmet a babapisktra kenjk. 
 
Teteje: 
  
A tejsznt j kemnyre felverjnk a habfix-szel /a cukrozott Hulalhoz nem kell cukor/ s a tetejre kenjk.Reszelt csokival dsztjk. 
  
  
A tsztt tepsibe nyomkodjuk,elsimtjuk. 
  
  
Rkenjk a krm felt. 
  
  
Rrakjuk a rumos kvba mrtott babapisktt. 
  
  
Rkenjk a krm msik felt. 
  
  
Majd a felvert tejsznt. 
  
  
Csokireszelkkel dsztjk,legalbb 4-5 rra htbe tesszk,utna szeleteljk. 
  
  
  
  
Eredeti recept:Melcsa NLC 
 |