Túrós császármorzsa
Hozzávalók:
3 tojás,25 dkg túró,2 dl tejföl,1 citrom reszelt héja,1 csipetnyi só,1 csomag vaníliáscukor,1 evőkanál búzadara,1 teáskanál étkezési keményítő,1 evőkanál vaj,1 evőkanál cukor.
Elkészítés:
Túrót a citromhéjjal,tejföllel,sóval,vaníliás cukorral,búzadarával,keményítővel,tojások sárgájával jól kikeverjük.Kb 30 percet pihentetjük.Tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.A hab 1/3-át gyorsan belekeverjük a túrós masszába,a többit óvatosan beleforgatjuk. Megolvasztjuk a vajat,tűzálló tálba öntjük,beleöntjük a masszát,előmelegített sötőben 180 fokon sütjük,majd szétmorzsoljuk,porcukorral meghintve gyümölcskompóttal tálaljuk.
|