Mokkás szelet
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás,15 dkg porcukor,12 dkg liszt,késhegynyi szódabikarbóna.
Krém:
25 dkg darált háztartási keksz,25 dkg margarin,20 dkg porcukor,4 személyes kávéfőzőnyi kávé.
Teteje:
10 dkg tortabevonó,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Tészta:
6 tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral,hozzáadjuk a lisztet,szódabikarbónát,összekeverjük végül hozzáadjuk a tojások kemény habját,és óvatosan összeforgatjuk.Piskótát sütünk.
Krém:
Kávét lefőzzük,és a kekszet leöntjük vele.Margarint a porcukorral habosra keverjük,és hozzákeverjük a kávés kekszet.Piskóta tetejére kenjük.
Teteje:
Csokit az olajjal felolvasztjuk,és a krém tetejére simítjuk.
|