Szzpecsenye hercegnburgonyval 
  
  
Hozzvalk: 
80 dkg szz-vagy vesepecsenye,2 evkanl olaj,s,rlt bors,75 dkg srgarpa,2 evkanl cukor,petrezselyemzld. 
Hercegnburgonya: 
1 kg burgonya,3 evkanl tej,5 dkg vaj,1 tojs srgja,1 evkanl tej. 
Mrts: 
4 cl konyak,1 dl erleves /kockbl/,2 dl tejszn,rlt fehrbors,1 evkanl telsrt,2 evkanl citroml. 
  
Elkszts: 
Hst szzuk,borsozzuk,majd olajozott tepsiben 15 percig lefedve proljuk,majd mindkt felt pirosra stjk.A vkony cskokra vgott srgarpt forrsban lv ss vzben puhra fzzk,leszrjk,lecspgtetjk. 
Hercegnburgonya: 
A burgonyt hjban megfzzk,megtiszttjuk,tejjel,vajjal prt ksztnk belle,szzuk./A prnek kicsit srbbnek kell lennie a megszokottnl./Majd nyomzskba tesszk,s csillagcsves nyomcsvel stpaprral blelt tepsibe kell tvolsgot hagyva kis halmokat nyomunk.Mindegyiket megkenjk tejjel elkevert tojssrgval,s elmelegtett stben 200 fokon kb.15 percig stjk. 
Mrts: 
Ha a hs megslt,tepsibl kivesszk,melegen tartjuk.A visszamaradt zsiradkot a konyakkal felntjk,hozzadjuk a levest,tejsznt s felforraljuk.Belekeverjk az telsrtt,vgl a citromlvel,sval,borssal zestjk. 
A cukrot kzepes hfokon karamellizljuk,s beleforgatjuk a megftt,lecspgtetett srgarpkat. 
A felszeletelt szzpecsenyt a srgarpval,hercegnburgonyval tlon elrendezzk,majd aprra vgott petrezselyemzlddel megszrjuk.A mrtst kln tlaljuk. 
 | 
Nagyon finomak a receptjeid br azt sajnlom h nem a sajtjaid s h nincs sok recepthez kp mellkelve