Bagolyszem
Hozzvalk:
Tszta:
50 dkg liszt,15 dkg margarin,4 tojs srgja,5 dkg leszt,kb 2 kvscssze tej,10 dkg porcukor.
Tltelk:
4 tojsfehrje,20 dkg porcukor,20 dkg darlt di.
1 doboz stsll vegyesgymlcs lekvr.
Elkszts:
A lisztet,porcukrot,olvasztott margarint s a tojssrgjkat sszegyrjuk a kicsit cukros tejben felfuttatott lesztvel.Hrom cipt formlunk belle,20 percig pihentetjk.A tojsfehrjket kemny habb verjk a porcukorral,majd vatosan belekeverjk a dit.Tglalap alakra nyjtjuk a cipkat,kt szlkre hosszban lekvr cskot tesznk,s egymssal szemben, prhuzamosan majdnem a kzepig feltekerjk,gy,hogy a habos tltelk is elfrjen.A kt tekercs kztti mlyedsbe tltjk a habos dit.A tekercseket stpaprral blelt tepsibe rakjuk,s 180 fokra elmelegtett stben kb. 25 perc alatt megstjk.
A tsztt kinyjtjuk szleire lekvrcskot tesznk.
Felteketjk,stpaprral blelt tepsibe tesszk.A msik kettt is elksztjk.
A dis tojsfehrje habot a kzepkre kanalazzuk,stjk.
|
Nagyon finom lett.Kszi a receptet.
Kati