Kókuszos háromszögek ananászdarabokkal
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás,12 dkg cukor,1 csomag vaníliáscukor,8 dkg liszt,3 dkg étkezési keményítő.
Krém:
8 dkg kókuszreszelék,12 g /4 lap/ színtelen zselatin,20 dkg vaníliás krémtúró,6 evőkanál kókuszlikőr /kihagyható/,2 evőkanál citromlé,5 dkg porcukor,2,5 dl tejszín,2 csomag vaníliáscukor,1 doboz /850 ml/ körszeletes ananászbefőtt,10 dkg narancslekvár.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások fehérjét cukorral,vaníliás cukorral kemény habbá verjük.Belevegyítjük a tojások sárgáját,beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt 32X38 cm-es tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütjük.Tepsiből kiborítva hagyjuk kihűlni.
Krém:
Kókuszt szárazon megpirítjuk /vigyázni kell vele,hamar pirul/.Ananászbefőttet lecsöpögtetjük,levét felfogjuk.Zselatint hideg vízbe áztatjuk.Krémtúrót a likőrrel citromlével és porcukorral ízesítjük.Tejszínt a vaníliáscukorral kemény habbá verjük.A feloldott zselatint kevés túrókrémmel elvegyítjük és a maradék krémmel összekeverjük.Beleforgatjuk a tejszínhabot,és két részre osztjuk.Egyik felébe belekeverjük a pirított kókuszt.
Összeállítás:
Tésztát keresztben kettévágjuk,alsó lapot tálra tesszük,meglocsoljuk 6 evőkanál ananászlével,és megkenjük lekvárral,félbevágott ananászkarikákkal kirakjuk.Alufóliával körbekerítjük,kókuszos krémet rásimítjuk,beborítjuk a másik lappal,azt is meglocsoljuk a 6 evőkanál ananászlével és hullámosan rásimítjuk a krém másik felét.Legalább 6 órára hűtőbe tesszük.Az alufóliakeretet eltávolítjuk,a tésztát hosszában félbevágjuk,majd mindkét csíkot egyforma háromszögekre vágjuk.Tetszés szerint ananászdarabokkal,kókuszpehellyel díszítjük.
Én narancslekvár helyett sárgabarack lekvárral kentem meg.A 6-6 evőkanál ananászlevet soknak találom,3-3 evőkanállal locsoltam meg a tésztát.Én nem zselatinlapot szoktam használni,és nem áztatom be,hanem szárazon keverem a tejszínhez,és úgy verem fel.
|