Túrógombóc
Hozzávalók:
50 dkg túró,4 tojás,2 dl búzadara,csipet só,3 kiskanál cukor,5 evőkanál olaj,zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A túrót villával áttőrjük,hozzáadjuk a búzadarát,tojásokat,sót és cukrot,és alaposan összekeverjük.1 órát állni hagyjuk.Vizet felforralunk,kevés sót,és olajat teszünk bele.A masszából gombócokat formálunk,és a forróvízbe addig főzzük,még fel nem jön a víz tetejére,és még 3-5 percig főzzük.A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk,kicsinyenként vizet adunk hozzá,amíg a morzsa meg nem puhul,és morzsalékos nem lesz.A megfőtt gombócokat a pirított morzsába forgatjuk.Porcukorral,tejföllel tálaljuk.
|
Én a hozzászólásban található recept alapján készítettem el (a 11 hónapos lányom miatt), mert állítólag habkönnyű. De már bánom! Kőkemény lett. Pár óra múlva már alig bírtam elvágni. Legközelebb a fenti recept alapján csinálom.