Dis-vanlis szelet 
  
Hozzvalk: 
  
Tszthoz:  
  
3 tojs,10 dkg liszt,10 dkg porcukor,10 dkg darlt di,csipet fahj,1 dl tej,1 dl olaj,fl csomag stpor. 
  
Krmhez: 
  
2,5 dl tej,fl csomag vanlis pudingpor,3 evkanl cukor,fl csomag vanliscukor,30 dkg margarin,3 tojssrgja,15 dkg porcukor. 
  
Tetejhez:  
  
3 tojsfehrje,12 dkg porcukor,fl citrom leve s hja,reszelt csokold a dsztshez. 
 
 
  
Elkszts: 
  
Tszta: 
  
Sztvlasztjuk a 3 tojst,a tojssrgjt,tejet,olajat s a liszt felt alaposan sszekeverjk.A tojsfehrjt a cukorral habb verjk,majd belekeverjk a tojssrgs masszt,a maradk lisztet,a dit,fahjat s a stport,s jl szzekeverjk.A tsztt kivajazott,lisztezett tepsibe simtjuk,s 160  fokon 30-35 percig stjk. 
 
Krm: 
  
Tejbl,pudingporbl s a cukorbl hagyomnyos mdon pudingot fznk.A tojssrgjt a porcukorral habosra keverjk,beletesszk a vanlit s a puha margarint.Vgl hozzadjuk a langyosra hlt pudingot,s jl sszekeverjk.  
  
A krmet a kihlt tszta tetejre kenjk, s htben dermesztjk.  
  
Teteje: 
  
A tojsfehrjt s a cukrot j kemny habb verjk,a vge fel belecsorgatjuk a citromlevet,a citrom reszelt hjt. A tojshabot a vanliakrm tetejre simtjuk,s reszelt csokoldval dsztjk. 
  
  
  
A tsztra kenjk a krmet. 
  
  
Krmre kenjk a tojshabot,s csokireszelkkel megszrjuk. 
  
  
Eredeti recept Nk Lapja konyha 2010/03. 
 | 
Nagyon vkony a tsztja.A kpen lev tszta nagynak s elg vastagnak ltszik de az nem lehetett ebbl az adagbl.
Kedves Zsuzsiii!
Pedig tnyleg ebbl az adagbl van a tszta,csak lehet hogy a kp csalka.A tepsim mrete:30x20 cm.
dv.:va