Kosaras sti 
  
  
Hozzvalk: 
Tszta: 
25 dkg liszt,20 dkg margarin,10 dkg porcukor,4 tojs srgja,1 csomag vanliscukjor,kshegynyi szdabikarbna. 
Tltelk: 
4 tojs fehrje,15 dkg di,15 dkg porcukor. 
  
Elkszts: 
Tszta: 
Margarinnal a  lisztet,porcukrot,vanliscukrot,szdabikarbnt  sszemorzsoljuk,hozzadjuk a tojs srgkat,s sszegyrjuk. 
Tltelk: 
Tojsok fehrjt a porcukorral kemny habb verjk,hozzkeverjk a darlt dit. 
Stshez szksg van kis kosarakra,kizsrozva,lisztezve,amiket kis tsztadarabokkal kiblelnk,belenyomkodjuk a tsztt.Ebbe rakjuk a tltelket,s megstjk. 
Di helyett lehet kkuszt tenni bele.Ha kkusszal ksztem,szoktam mindegyik kis kosrkba 1-1 magozott meggyszemet tenni.n fele disat,fele kkuszosat szoktam csinlni,ebben az esetben 1 adaghoz 8dkg kkuszt,8 dkg darlt dit hasznlok a 4 tojs fehrjhez,s 15 dkg porcukorhoz. 
 |