Kosaras sti
Hozzvalk:
Tszta:
25 dkg liszt,20 dkg margarin,10 dkg porcukor,4 tojs srgja,1 csomag vanliscukjor,kshegynyi szdabikarbna.
Tltelk:
4 tojs fehrje,15 dkg di,15 dkg porcukor.
Elkszts:
Tszta:
Margarinnal a lisztet,porcukrot,vanliscukrot,szdabikarbnt sszemorzsoljuk,hozzadjuk a tojs srgkat,s sszegyrjuk.
Tltelk:
Tojsok fehrjt a porcukorral kemny habb verjk,hozzkeverjk a darlt dit.
Stshez szksg van kis kosarakra,kizsrozva,lisztezve,amiket kis tsztadarabokkal kiblelnk,belenyomkodjuk a tsztt.Ebbe rakjuk a tltelket,s megstjk.
Di helyett lehet kkuszt tenni bele.Ha kkusszal ksztem,szoktam mindegyik kis kosrkba 1-1 magozott meggyszemet tenni.n fele disat,fele kkuszosat szoktam csinlni,ebben az esetben 1 adaghoz 8dkg kkuszt,8 dkg darlt dit hasznlok a 4 tojs fehrjhez,s 15 dkg porcukorhoz.
|