Csrgefnk /Forgcsfnk/ 
  
  
Hozzvalk /kb. 30 db-hoz/: 
25 dkg liszt,1,5 dl 20%-os tejfl,2 dkg porcukor,5 dkg vaj,3 tojs srgja,1 csipet s. 
Stshez:olaj. 
Dsztshez:baracklekvr,porcukor. 
  
Elkszts: 
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,hozztesszk az sszes hozzvalt,s hlyagosra dagasztjuk a tsztt./Knnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki./ Becsomagoljuk,s 10-15 percre tegyk htbe.A tsztt vkony lisztezett nyjtlapon kb. 3 mm vastagra nyjtjuk,majd ngyszgekre vgjuk derelyeszaggatvals minden ngyzet kzepn egy hosszanti bemetszst ejtnk.A ngyzeteket forgcs alakra formzzuk gy,hogy az egyik sarkt thzzuk a bemetszsen.Ha mindegyiket megformztuk, a forr olajban kis adagokban,egyszer forgatva kszre stjk. 
Az olaj kellen forr legyen,valamint ne sssk sokig a fnkokat,mert kiszradnak.Szp aranybarnra kell csak stni ket. 
A kislt fnkokat mg melegen jl beporcukrozzuk.Cukrozs kzben forgassuk a fnkokat,hogy minden oldalukat befedje a cukor.A ksz fnkokat barackzzel knljuk. 
 
  
A lisztet a vajjal sszemorzsoljuk,majd hozzadjuk a tojsok srglt,tejflt,cukrot,st. 
  
Kzzel a tsztt jl sszegyrjuk,becsomagoljuk s htbe tesszk. 
  
Majd a tsztt kinyjtjuk. 
  
Ngyszgekre vgjuk. 
  
Mindegyik kzepbe hzunk egy bemetszst. 
  
A tszta egyik sarkt thzuk a bevgson. 
  
s forr olajban aranybarnra stjk. 
  
A megslt fnkokat szalvtval blelt tlcra kiszedjuk. 
  
Majd porcukorba forgatjuk. 
  
Baracklekvrral tlaljuk. 
 |