Cukrozott citrom - és narancshéj
A citrom - illetve a narancsfa /spanyol keserű narancs/ termésének héjából készül.Nagy töménységű cukoroldatba helyezik,amelynek a töménységét 14 napon keresztül állandóan növelik,amíg a héjakat a cukorszirup átitatja.A cukortartalom végül eléri a 65%-ot.A cukrozott citrom - és narancshéjat darabokban,vagy kockákra vágva hozzák forgalomba.A héjak íze és aromája jobban érvényesül,ha a héjdarabokat sütés előtt tovább aprítjuk.
betus írta az üzenőfalra,gondoltam bemásolom,hogy mindenki el tudja olvasni akit érdekel:
Próbáltad már a kandírozott narancs ill. citrom héját?? adok egy tippet, hátha... a narancs ill citrom héját jól mosd meg ,majd mintha cikkekre vágnád tavolítsd el a héjat (ha lehet egyben, mármint 4 rész) a fehér része marad... 8 napon keresztül áztasd hideg vízben,a vizet naponta legalább 3x cseréld,majd a 8. nap után mérd meg mennyi a súlya és ugyanannyi cukorral és még vízzel ami ellepi tedd oda főni, míg puha nem lesz, aztán használhatjátok csokiba,tortadíszítésre...
|