Vienetta
Hozzávalók:
3x 3 tojásos piskótát sütünk:
3x3 tojás,3x3 evőkanál liszt,3x3 evőkanál porcukor,3x1 csomag sütőpor
Krém:
2 csomag tejszínízű pudingpor,6 dl tej,25 dkg margarin,20 dkg porcukor,15 dkg ét tortabevonó csoki.
Elkészítés:
Tészta:
3 tojást 3 evőkanál porcukorral jó habosra verjük,hozzáadunk a 3 evőkanál lisztet,1 csomag sütőport,és összekeverjük.Így 3 piskótalapot sütünk.
Krém:
Margarint,porcukorral habosra keverjük,pudingport a tejben megfőzzük,és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.Tortabevonót felolvasztjuk.
Összeállítás:
Első lapra kenjük a krém felét,csokit csorgatunk rá,rátesszük a második piskótalapot,erre kenjük a krém másik felét,csokit csorgatunk rá,majd az utolsó piskótalappal befedjük,és csokit simítunk a tetejére.Hűtőbe tesszük,másnap szeleteljük.
Én a tésztát középen hosszába kettévágtam,így hat lapos lett,olyan keskeny,mint a jégkrém,és 3 tejszínízű pudinggal csináltam a krémet,megfelelő arányokkal,és a tetejére is krémet kenek,csokival csorgatva.
|
Megsütöttem a vienettát nagyon izlett mindenkinek, gyorsan el is fogyott.
Köszi a receptet.