Habos - dis linzer 
  
Hozzvalk: 
Tszta: 
20 dkg liszt,20 dkg darlt di,12 dkg porcukor,20 dkg margarin,1 tojs srgja,1 csomag stpor. 
Hab: 
10 dkg mazsola,3 evkanl rum,3 tojsfehrje,15 dkg porcukor,20 dkg durvra vgott di,2 evkanl tejszn. 
Elkszts: 
Tszta: 
A lisztet,porcukrot,stport sszekeverjk,elmorzsoljuk benne a margarint,hozzadjuk a dit,s a tojssrgkat.Tsztv gyrjuk,1 rra htbe tesszk.Htbl kivve 5 mm vastagra nyjtjuk s 6 cm tmrj krkre szaggatjuk.Stpaprral blelt tepsibe rakjuk.A stt elmelegtjk 200 fokra. 
Hab: 
A mazsolt rumba ztatjuk.A tojsfehrjt a cukorral j kemnyre verjk,majd vatosan sszekeverjk a dival,mazsolval,s tejsznnel. 
A tsztakorongok tetejre halmozzuk a habot,s kb. 10-15 percig stjk. 
  
Tsztt elksztjk. 
  
Tsztt kinyjtjuk,szaggatjuk,tepsibe rakjuk s a habot a tetejre halmozzuk,s stjk. 
  
 |