Cseresznyés lepény
Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt,25 dkg margarin,2 dkg élesztő,0,5 dl tej,3 evőkanál cukor,1 tojás,csipetnyi só.
Töltelék:
1 kg magozott cseresznye,10 dkg cukor,5 dkg darált dió.
Elkészítés:
A cseresznyét a cukorral annyi vízben feltesszük főni,ami éppencsak ellepi.Hagyjuk,hogy a víz elpárologjon alóla.A lisztet a margarinnal,porcukorral összemorzsoljuk.Élesztőt a tejben,kevés cukorral felfuttatjuk.A margarinos morzsához adjuk,hozzáadjuk a tojást,csipet sót és tésztává gyúrjuk.2 cipóra osztjuk,egyiket kinyújtjuk,és zsírozott,lisztezett tepsibe tesszük.Rátesszük a főtt cseresznyét /ha még van alatta víz,azt leszűrjük/,megszórjuk darált dióval.A másik lapot kinyújtjuk,és a tetejére tesszük.Rányomkodjuk,megkenjük tojásfehérjével,és villával megszúrkáljuk.160 fokon,előmelegített sütőben pirosra sütjük.Ha kihűlt kockára vágjuk.
|
Szia Évi! Köszi ezt a finom sütit, megcsináltam és nagyon finom lett. ezt tetted fel a facebook-ra is.
Mégegyszer köszi. Remélem Dominik már jól van? Hogy telnek napjaitok? Mentek nyaralni?
Puszillak szép napot Éva