Cseresznys lepny
Hozzvalk:
Tszta:
35 dkg liszt,25 dkg margarin,2 dkg leszt,0,5 dl tej,3 evkanl cukor,1 tojs,csipetnyi s.
Tltelk:
1 kg magozott cseresznye,10 dkg cukor,5 dkg darlt di.
Elkszts:
A cseresznyt a cukorral annyi vzben feltesszk fni,ami ppencsak ellepi.Hagyjuk,hogy a vz elprologjon alla.A lisztet a margarinnal,porcukorral sszemorzsoljuk.lesztt a tejben,kevs cukorral felfuttatjuk.A margarinos morzshoz adjuk,hozzadjuk a tojst,csipet st s tsztv gyrjuk.2 cipra osztjuk,egyiket kinyjtjuk,s zsrozott,lisztezett tepsibe tesszk.Rtesszk a ftt cseresznyt /ha mg van alatta vz,azt leszrjk/,megszrjuk darlt dival.A msik lapot kinyjtjuk,s a tetejre tesszk.Rnyomkodjuk,megkenjk tojsfehrjvel,s villval megszrkljuk.160 fokon,elmelegtett stben pirosra stjk.Ha kihlt kockra vgjuk.

|
Szia vi! Kszi ezt a finom stit, megcsinltam s nagyon finom lett. ezt tetted fel a facebook-ra is.
Mgegyszer kszi. Remlem Dominik mr jl van? Hogy telnek napjaitok? Mentek nyaralni?
Puszillak szp napot va