Almás lepény
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt,30 dkg margarin,15 dkg porcukor,1 sütőpor,3 tojás sárgája,1 citrom reszelt héja.
Töltelék:
1 kg alma,ízlés szerint cukor,fahéj.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet,porcukrot,sütőport a margarinnal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a tosás sárgákat és tésztává gyúrjuk.2/3 részét zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtjuk.
Töltelék:
Az almát megpucoljuk,lereszeljük,cukorral,fahéjjal megszórjuk,összekeverjük.30 percet állni hagyjuk.A levét kinyomkodjuk,a kinyújtott tésztára halmozzuk,elsimítjuk.
A maradék tésztát a töltelék tetejére reszeljük,tojással megkenjük,és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.Tálaláskor tetejét porcukrozzuk.
|
Hjuj, de gusztusos.!