Alms lepny
Hozzvalk:
Tszta:
45 dkg liszt,30 dkg margarin,15 dkg porcukor,1 stpor,3 tojs srgja,1 citrom reszelt hja.
Tltelk:
1 kg alma,zls szerint cukor,fahj.
Elkszts:
Tszta:
A lisztet,porcukrot,stport a margarinnal elmorzsoljuk,hozzadjuk a toss srgkat s tsztv gyrjuk.2/3 rszt zsrozott,lisztezett tepsibe nyjtjuk.
Tltelk:
Az almt megpucoljuk,lereszeljk,cukorral,fahjjal megszrjuk,sszekeverjk.30 percet llni hagyjuk.A levt kinyomkodjuk,a kinyjtott tsztra halmozzuk,elsimtjuk.
A maradk tsztt a tltelk tetejre reszeljk,tojssal megkenjk,s 170 fokra elmelegtett stben megstjk.Tlalskor tetejt porcukrozzuk.

|
Hjuj, de gusztusos.!