Túrótorta
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás,4 evőkanál kukoricaliszt,4 evőkanál porcukor,fél kiskanál szódabikarbóna.
Töltelék:
25 dkg túró,1 kis doboz (200 ml) Hulala tejszín,1 ek. zselatin (Horvát Rozi féle),kb. 1 dl tej,1 csomag vaníliáscukor,3 evőkanál porcukor (ez ízlés szerint változhat),2-3 narancs.
Elkészítés:
Legelőször piskóta lapot sütünk a szokásos módon.
Ezt követően egy tálat kibélelünk folpackkal. A narancsokat megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk. A tál oldalára a folpackkra szépen felfektetjük a szeleteket.
A töltelékhez a túrót áttörjük, belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, a tejszínt keményre felverjük és hozzáadjuk a túróhoz, a zselatint az 1 dl tejben felmelegítjük, hogy a zselatin szépen elolvadjon, majd kihűtjük és hozzáadjuk a tejszínes túróhoz. (Fontos az összeállítás sorrendje, mert a zselatinnal óvatosan kell bánni.)
A túrós tölteléket belekanalazzuk a naranccsal bélelt tálba. A piskótalapból akkora kör alakot vágunk, hogy befedje, majd betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
Tálalás előtt a tál tetejére egy tányért borítunk, majd fejre állítjuk az egész sütit, így lesz ilyen szép kupola alakú.
|