Hamis krémes
Hozzávalók:
2 csomag négyzet alakú háztartási keksz.4 vaníliás pudingpor,5 tojás,15 dkg cukor,1,5 l tej,1 csomag vaníliáscukor,25 dkg porcukor.
Elkészítés:
Keksz felét szorosan tepsibe rakjuk.Vaníliás pudingot,tojások sárgáját,15 dkg cukrot,vaníliáscukrot kevés tejjel simára keverjük,majd hozzáadjuk a többi tejet is,és sűrűre főzzük.Fórrón a kekszre öntjük,és befedjük a másik csomag keksszel.
Tetejére 5 tojás fehérjéből a 25 dkg porcukorral gőz fölött kemény habot verünk,és a kekszre simítjuk.
Díszíteni csokireszelékkel,vagy színes cukorkákkal lehet.
Kekszet tepsibe szorosan egymás mellé tesszük.
Ha lapos tepsibe tesszük,alufóliával körbekerítjük.
Óvatosan rátesszük a főzött krémet,elsimítjuk.
Majd befedjük a másik csomag keksszel.
Rásimítjuk a gőz felett felvert tojásfehérjét.
|
szia meg szeretném kérdezni,hogy kemény habbá verem a fehérjét és a puding krémhez kavarom ovatosan az ugy jó lesz?V árom a válaszát üdv Hajnalka
Szia Hajnalka!
Úgy egy teljesen más krémet fogsz kapni,és szerintem folyni fog.Üdv.:Éva