Nyrsgi gombcleves
Hozzvalk:
40 dkg pulyka aprhs,1 kzepes fej vrshagyma,1-1 nagyobb srgarpa, petrezselyemgykr,5 dkg karalb,5 dkg zeller,5 dkg zldbors,10 dkg karfiol,10 dkg csiperkegomba,s,relt bors,telzest,1 ppozott evkanl liszt,5 dkg vaj,2 dl tejszn,fl citrom leve.
Burgonyagombchoz:
15 dkg burgonya,1db tojs,1-2 evkanl liszt,rlt bors,rlt szerecsendi.
Elkszts:
Kevs vajon az aprra vgott hagymt megpirtjuk,hozzadjuk az aprra vgott hst,s megdinszteljk,kzben tbbszr megkeverjk.Hozzadjuk a kis kockkra vgott srgarpt,petreszelyemgykeret,karalbt,zellert,felntjk vzzel,megszrjuk telzestvel,szzuk,borsozzuk,s flig megfzzk a hst.
Kzben elksztjk a burgonyagombcot:
A burgonyt hjban megfzzk,majd megtiszttjuk s ttrjk.Langyosra htjk,majd sszekeverjk a tojssal,liszttel,sval,rlt borssal,hogy formzhat masszt kapjunk.
Ha mr a hs flig megpuhult,beletesszk a zldborst,aprra vgott gombt,s kis rzskra szedett karfiolt,felforraljuk,majd belefzzk a vizes kzzel kicsi gombcokk formzott burgonyagombcokat,puhra fzzk a hst,s a zldsgeket is.
Kevs vajon 1 evkanl lisztbl rntst ksztnk gy,hogy a leves levbl vesznk ki egy bgrre valt,hagyjuk kihlni,s ezzel ntjk fel a rntst.Vgl a csommentesen elkevert rntssal felntjk a levest.Tzrl levve hozzntjk a tejsznt,s kevs citromlvel mg piknsabb tesszk.

|