Burgonys pogcsa
Hozzvalk:
25 dkg burgonya,35 dkg liszt,25 dkg margarin,3 dkg leszt,kevs tej,porcukor,2 tojs,1 kvskanl s,1 dl tejfl,kenshez 1 tojssrgja.
Elkszts:
A burgonyt hjban megfzzk,meghmozzuk,ttrjk hagyjuk kihlni.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,hozzadjuk a tojssrgkat,az ttrt burgonyt,st,a felfuttatott lesztt, vgl annyi tejflt,hogy jl gyrhat,tsztt kapjunk.Letakarva 30 percett kelesztjk.Lisztezett deszkn ngyszgletesre kinyjtjuk, hajtogatjuk./Harmadolssal alulrl flfel,majd fellrl lefel egymsra hajtjuk,aztn a bal oldali harmadt a tetejre,a jobb oldalit pedig a tszta al hajtjuk./A hajtogatst 3-szor,flrs idkznknt megismteljk.Utols hajtogats,s pihentets utn 2 cm vastagra kinyjtjuk a tsztt,tetejt megkenjk felvert tojssrgjval,hegyes kssel bekozkzzuk,6-8 cm tmrj pogcsaszaggatval szaggatjuk. Stpaprral blelt tepsibe rakjuk,s 190 fokra elmelegtett stben stjk.

A hromszori hajtogats s pihentets utn a tsztt kinyjtjuk,megkenjk tojssrgval,s les kssel bevagdossuk,szaggatjuk.

Stpaprral blelt tepsibe rakjuk,stjk.


|
Nagyon szepek es biztos finom is,es engem a nagymamamra emlekeztet,o sokszor sutott pogacsat nekem....