Sonkás-tojásos-sajtos pizza
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 mokkáskanál só, 1 kiskanál szárított élesztő, langyos víz, 0,5 dl olívaolaj
mártáshoz: 2 evőkanál olívaolaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 1,5 dl víz, só, őrölt bors, 1 csokor bazsalikom.
Feltéthez: 35 dkg füstölt-főtt sonka, 4 db főtt tojás, 20 dkg ementáli sajt, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A lisztet a Gyorskelesztő tálba tesszük, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt, és annyi langyos vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután rálocsoljuk az olívaolajat, és hólyagosra dagasztjuk. A fedelével letakarjuk, majd langyos helyre téve a duplájára kelesztjük. Közben a mártáshoz a forró olívaolajon, az 1 literes Mesterszakács Nyeles Edényben megfuttatjuk a Tupperware Kézi Aprító segítségével felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a paradicsom pürét, felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Sóval, borssal, az aprított bazsalikommal fűszerezzük, és ha krémesre főtt lehúzzuk a tűzről. Ezután a megkelt tésztát elfelezzük, két bucit formálunk belőle, és a lisztezett Gyúrólapon akkorára nyújtjuk a Nyújtó segítségével, mint a sütő formánk átmérője. Az így előkészített tészta lapokat a Szilikon Gyümölcstorta Formába fektetjük, és 200 ºC-os sütőben 5 percig elősütjük. Ezután megkenjük a paradicsomos-bazsalikomos szósszal, majd a közepét körberakjuk a cikkekre vágott főtt tojásokkal, egyenletesen megszórjuk a kisebb kockákra darabolt főtt sonkával, és az ementáli sajttal. Legvégül megszórjuk az aprított petrezselyemmel. A forró sütőbe visszatesszük, és pirosra sütjük. Forrón az Univerzális Pizza- és Tésztavágóval cikkekre szeletelve tálaljuk.
|