Gluténmentes méteres kalács
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás,26 dkg kristálycukor,0,5 dl napraforgó olaj,1 dl víz,15 dkg GM liszt (én Glutenix fehérkenyér, vagy falusikenyér liszt),10 dkg átszitált kukoricaliszt,fél teáskanál szódabikarbóna,2 evőkanál kakaópor,csipet só.
Krém:
5 dl tej,1 csomag gluténmentes puncspuding,15 dkg margarin,15 dkg porcukor.
Máz:
20 dkg tortabevonó,kb. 1 dl tej.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, a langyos vizet,és olajat kicsinyenként felváltva belekeverjük,hozzáadjuk a mindkét lisztet,szódabikarbónát,csipet sót,és a tojások felvert habját.Ketté vesszük,egyikbe kakaót keverünk.Őzgerinc sütőbe sütjük,külön-külön a sárgát és kakaósat.
Krém:
Margarint porcukorral habosra keverjük.Pudingot a tejben megfőzzük,és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.
Összeállítás:
A megsült és kihűlt tésztákat szeletekre vágjuk,és felváltva a sárga és kakaós tészta szeleteket összeragasztjuk a krémmel.Jól kihűtjük.
Máz:
A csokit a tejjel felolvasztjuk,bevonjuk vele a süteményt.
|