Bakonyi csirkemell
Hozzávalók:
2 csirkemell,4 evőkanál olaj,1 közepes vöröshagyma,2 teáskanál pirospaprika,1-2 gerezd fokhagyma,1 mokkáskanál őrölt köménymag,1-1 paprika és paradicsom,40 dkg gomba,1 púpozott evőkanál liszt,1 dl tejföl,1 dl tejszín,1 csapott kiskanál darált cseresznyepaprika,só.
Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozzuk,bőrét lehúzzuk,4 részre vágjuk,kissé kiklopfoljuk,sózzuk,majd olajon megsütjük.A megmaradt zsiradékba megpirítjuk a felaprított vöröshagymát,hozzáadjuk a pirospaprikát,majd fél liter vizet öntünk hozzá.Beletesszük az zúzott fokhagymát,a köményt,valamint a felszeletelt paradicsomot és paprikát,darált cseresznyepaprikát és a csirkemellek csontját.Így pároljuk 30 percig,majd a csontokat kivesszük,a többit pedig turmixoljuk.Ezután újból vizet öntünk hozzá,beletesszük a felszelelt gombát,és puhára főzzük.Eközben a lisztet,tejfölt és a tejszínt simára keverjük, majd besűrűsítjük vele a levet.Tálaláskor a húsra tesszük a mártást.
|