Rakott karaj
Hozzvalk:
4 szelet sertskaraj,1 veg konzerv gomba,petrezselyem zldje,kevs olaj,20 dkg sajt,4 szelet bacon,4 dkg vaj,1 ppozott evkanl liszt,2 dl tej,csipetnyi rlt szerecsendi.
Elkszts:
A karajszeleteket klopfoljuk,lisztben megforgatjuk s kevs olajon hirtelen megpirtjuk.Egy tzll tlat vajjal kikennk,s a hsszeleteket egyms mell sorba belerakjuk.Kevs olajban megproljuk a gombt a petrezselyemmel.,s ebbl egy-egy kanllal rakunk a hsra,erre fektetjk a baconszeleteket,megszrjuk sajttal.Az egszet lentjk a kvetkez mrtssal: kis darab vajat felolvasztjuk,lisztet megpirtjuk,lland kevergets mellett felntjk a tejjel,srre fzzk.Majd belekeverjk a maradk reszelt sajtot,s az rlt szerecsendival zestve tejfl srsgre fzzk.Letakarva,170 fokra elmelegtett stbe tesszk s ropogs pirosra stjk.
Az elsttt hsszeleteket tzll tlba tesszk,rkanalazzuk a prolt petrezselymes gombt,befedjk a baconnal,s megszrjuk reszelt sajttal.
Lentjk a sajtos mrtssal,megszrjuk sajttal.
Pirosra stjk.
|