Burgundi csirkeragu 
	  
	Hozzvalk: 
	4 egsz csirkecomb,s,1 mokkskanl rlt fekete bors,15 dkg ftt fstlt hsos szalonna /csszrszalonna/,20 dkg konzerv gyngyhagyma,1 veg mini egsz csiperkegomba /170 gramm/ vagy ennek megfelel sly konzerv szeletelt csiperkegomba,2-3 gerezd fokhagyma,2 dl burgundi vrsbor,1 csapott kiskanl tkezsi kemnyt. 
	A tlalshoz:4 szelet szendvicskenyr, 3 dkg vaj 
	  
	Elkszts: 
	A combokat kicsontozzuk,brket lefejtjk,majd az gy kapott filket ngybe /ha tl nagyok, akkor hat rszre/ vgjuk.Megszzuk,megborsozzuk,flrerakjuk.A lefejtett csirkebr zsrjt egy szles,magas perem serpenyben vagy nagy lbasban kistjk.A ropogsra slt brt kiszedjk belle.Az egy centis kockkra vgott szalonnt a visszamarad zsrjra dobjuk.2-3 percig pirtjuk,majd hozzadjuk a hst is.Egytt pirtjuk tovbbi kb. tz percig,amg krs-krl kifehredik.A hagymt s a gombt jl lecspgtetjk.A csirkhez adjuk, a zzott fokhagymval fszerezzk,lefedve kis lngon 35-40 percig proljuk.Akkor j,ha a hs megpuhult.Kzben elprolg levt mindig egy kevs vzzel ptoljuk.Ekkor a borral zestjk,vgl egy kevs vzzel elkevert kemnytvel srtjk.Vajban pirtott kenyrszeletekkel knljuk. 
	n pirtott kenyrszeletek helyett rizzsel tlaltam. 
	  
	  
	 
	 
	Eredeti recept: Prma konyha 2011/10.szmban 
 |