Kanadai csirke
Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé,fél citrom leve,2 burgonya,1 dl tej,liszt,őrölt bors ,5 dkg + 1 evőkanál vaj,kevés olaj,só ,1 alma,1 dl fehérbor,2 evőkanál juharszirup /helyette mézet is használhatunk/,1 evőkanál majonézestorma,1 dl tejszín,1 evőkanál mustár.
Elkészítés:
2 nagy szem burgonyát megmosunk,és héjában megfőzünk.A csirkemellfilét nagyobb kockákra vágjuk,sóval,borssal elkevert lisztbe forgatjuk.Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat,és elősütjük a húskockákat.A sült húsokat kiszedjük.Másik serpenyőbe teszünk 1 evőkanál vajat,beleöntjük a juharszirupot,citromlevet,és a fehérbort.Beletesszük az 1 ujjnyi szeletekre vágott, hámozatlan almát,lefedve 5 perc alatt puhára pároljuk a gyümölcsöt.Amíg puhul,addig a burgonyát meghámozzuk.Pépesítjük tormával és tejjel,sózzuk.A megpuhult almákra öntjük a tejszínt,mustárt, és beletesszük az elősütött húst.Fedő nélkül,néhány percig forraljuk,krumplipürével tálaljuk.
|