Mézes sült csirkecomb
Hozzávalók:
5 egész csirkecomb,45 dkg gomba /én fagyasztottat használtam/,1 kiskanál rozmaring,2 kis doboz sűrített paradicsom,3 evőkanál méz,2 dl húsleves alaplé,só,őrölt bors,4 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A csirkecombokat ketté vágjuk,bőrét lehúzzuk és kicsontozzuk.Sózzuk,borsozzuk,tűzálló tálba tesszük,és 200 fokra előmelegített sütőben mindkét oldalát megpirítjuk.Az olajon a gombát,rozmaringot pár percig pároljuk,majd kiszedjük és combok tetejére kanalazzuk.A visszamaraadt zsíradékhoz adjuk a paradicsompürét,mézet,jól összemelegítjük,felöntjük az alaplével.Mártást a gombás combokra öntjük,és 180 fokon kb.40 perc alatt készre sütjük.
|
Köszi a gyors választ. Akkor semmi sem indokolja, csak nálatok így szeretik. Szerintem a csont és a bőr is ad még külön jó ízt az ételnek, de persze, ha nem szeretik a gyerekek, nincs mit tenni. :) Ki fogom próbálni hamarosan