Cigánypecsenye csirkehúsból
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,2 fél filézett csirkemell,5 tojás,5 evőkanál olaj,1 kiskanál curry por,1 kiskanál pirospaprika,1 kiskanál szójaszósz,1 kiskanál worcesterszósz.1 kiskanál só,1 kiskanál bors,5 púpozott evőkanál liszt.Füstölt szalonna.
Elkészítés:
A csirkecombokat kifilézzük,bőrét lehúzzuk,folpack között kiklopfoljuk,és 2 kisebb darabra vágjuk.Az csirkemelleket 2-2 szeletre vágjuk,és azt is kiklopfoljuk.Sózzuk a hússzeleteket.Elkészítjük a szószt.A tojásokat a felverjük,csomómentesen elkeverjük benne a lisztet,hozzáadjuk a curry port,pirospaprikát,sót,szójaszószt,worcesterszószt,borsot,és jól összekeverjük.Egy serpenyőben az olajat felhevítjük,a hússzeleteket beleforgatjuk a szószba,és mindkét oldalukat megsütjük.A szalonnaszeleteket felkockázzuk,megpirítjuk.Sültkrumplival,és a sült szalonnadarabokkal tálaljuk.
|