Fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók:
4 csirkecomb,só,4-5 evőkanál olaj,4 gerezd fokhagyma,1 kiskanál paradicsompüré,2 evőkanál liszt,5 dl csontleves (kockából is lehet),0,5-1 dl tejszín.
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét lefejtjük,húst megsózzuk,az olajon,nagy lángon,körös-körül megpirítjuk.A húsokat kivesszük,a visszamaradó olajba belekeverjük az áttört fokhagymát és a paradicsompürét.Liszttel meghintjük,és a tűzre visszatéve kissé megpirítjuk,majd folyamatosan kevergetve a levessel felöntjük,és 1-2 percig forraljuk.Akkor jó,ha kissé besűrűsödik.Merülő mixerrel összeturmixoljuk,és az elősütött combokat beletesszük.Lefedve,kis lángon kb. 35 perc alatt puhára pároljuk.Közben egyszer-kétszer megkavarjuk.Ha már megpuhult a hús tejszínnel dúsítjuk.Bécsi zsemlegombóccal,vagy galuskával tálaljuk.
Receptet a Mindmegette oldal után a Príma konyha magazinban találtam.
|