Baconba göngyölt rakott csirkemell
Hozzávalók:
8 dkg vaj,20 dkg bacon,1 kg közepes burgonya,só,őrölt fekete bors,kakukkfű,50 dkg csirkemellfilé,1 kis pohár tejföl,8 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Alufólia darabot vaj felével megkenjük,ráfektetjük a szalonna szeletek felét.A krumplit megtisztítjuk és kb. 2 mm. vékonyra gyaluljuk.Harmadát a szalonnaszeletek közepére rakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást.Enyhén megsózzuk,borsozzuk, és egy kevés kakukkfüvet szórunk rá.A maradék vajat felolvasztjuk,egy keveset a krumplira locsolunk.A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk,enyhén sózzuk,borsozzuk,felét a krumplira rakjuk,a fele tejfölt rákenjük,a fele reszelt sajttal megszórjuk.Így rétegezzük, mégegyszer,a tetejére mindenképpen krumpli kerüljön.Kissé megsózzuk,borsozzuk,kakukkfűvel fűszerezzük,olvasztott vajjal meglocsoljuk.A szalonnát körös-körül ráhajtjuk,és a szalonnaszeletek másik felével felülről is befedjük,alufóliába csomagoljuk,tepsibe tesszük.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órát sütjük,majd az alufóliát felvágjuk rajta,és visszatesszük a sütőbe,hogy piruljon a szalonna,kb. 15-20 percre.Ha kész,hagyjuk kicsit hűlni,és vastagabb szeletekre vágva salátával,savanyúsággal tálaljuk.
A szalonnaszeletek felét vajazott alufóliára terítjük egymás mellé,a felszeletelt krumpli harmadát közepére rakjuk sorba,sózzuk,borsozzuk,kakukkfűvel megszórjuk,olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Rátesszük sorban a kissé sózozz,borsozott húscsíkokat.
Tejföl felét rákenjük,és megszórjuk a reszelt sajt felével.
A maradék krumpli felével befedjük,amit ismét sózunk,borsozunk,kakukkfűvel megszórunk,és olvasztott vajjal meglocsolunk.
Majd ezt a rétegezést ismét elkészítjük rá.
A szalonnaszeleteket ráhajtjuk,majd a megmaradt szeletekkel felülről is betakarjuk.Alufóliába csomagolva sütjük,majd megpirítjuk a szalonnát.
Hagyjuk kicsit hűlni,majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.
Eredeti recept Príma konyha magazinban.
|