Chilisbab
Hozzávalók:
60 dkg apróra vágott marhahús,só,olaj,víz,40 dkg konzerv vörösbab,2 kis doboz sürített paradicsom,1 nagy fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,őrölt feketebors,2 kis szelet chili,1 evőkanál vágott koriander,pirospaprika.
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk,olajon megfuttatjuk,hozzáadjuk a húst,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,chilit,koriandert,kevés pirospaprikát,jól összekeverjük,felüntjük kevés vízzel./Keveset öntsünk alá,ha kell akkor pótoljuk./Összeforraljuk,majd belekeverjük a sürített paradicsomot,és puhára főzzük a húst.Ha már megpuhult,hozzákeverjük a konzerv babot,összeforraljuk,és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
|