Zöldségekkel töltött karajszeletek
Hozzávalók:
10 szelet sertéskaraj,só,2 evőkanál liszt,5 dkg vaj,2 dl tej,só,őrölt bors,20 dkg zöldségkeverék /sárgarépa,burgonya,zöldborsó,fehérrépa/,5 dkg reszelt sajt,1 tojás,sütéshez 2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk,sózzuk.A vajat felolvasztjuk,a lisztet megfuttatjuk rajta,tejjel felöntjük,sózzuk,borsozzuk,és sűrűre főzzük,azaz besamellt készítünk.A zöldségeket felaprítjuk és sós vízben megfőzzük,majd a besamellbe keverjük a reszelt sajttal és a tojással együtt.A hússzeleteket kiterítjük,ráhalmozzuk a zöldséges keveréket,felgöngyöljük,hústűvel megtűzzük.Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük és megsütjük.
|