Pezsgős csirkecombok
Hozzávalók:
6 darab csirke felső comb,20 dkg bacon szalonna,1 fej hagyma,1 gerezd fokhagyma,2 nagyobb paradicsom,3 evőkanál olívaolaj,1 babérlevél,1-1 kiskanál rozmaring és kakukkfű,só,bors,1 kávéskanál mustár,2 dl pezsgő.
Elkészítés:
A csirkecombokat kifilézzük,sózuk,borsozzuk.Kevés olajon félig kisütjük a felkockázott bacon szalonnát,hozzáadjuk a csirkét.Állandóan kevergetve,addig pirítjuk,míg a hús szép színt nem kap.Ezután a combokat kiszedjük.A szalonnához hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát,fokhagymát és a felkockázott paradicsomot,üvegesre pároljuk.Ízesítjük még sóval,borssal,rozmaringgal,kakukkfűvel,mustárral.Megszórjuk a liszttel és hozzáöntjük a pezsgőt.Visszatesszük a csirkehúsokat,átkeverjük,és fedő alatt,készre pároljuk.Ha a levét kezdené elfőni,akkor vízzel pótoljuk.Akkor jó, ha a hús puha és a mártás besűrűsödött.
Eredeti recept:Rita konyhája-ban
|